Haber

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı 2023 Raporunu Açıkladı

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, yurt içi ve yurt dışı yardım, arama kurtarma, aşevi açma gibi faaliyetlerini içeren 2023 raporunu açıkladı.

Fatih’te düzenlenen basın toplantısında, vakfın Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında yürüttüğü çalışmalar ve İsrail’in 3 aydır bombalamaya devam ettiği Gazze’de ve dünyanın birçok ülkesinde yaptığı insani yardım faaliyetlerine ilişkin ayrıntılar paylaşıldı.

Vakıf Başkanı Cengiz Kurtaran, 2023 yılında ülkenin deprem, yangın, sel gibi birçok felaketle karşı karşıya kaldığını, Gazze’de büyük insani trajedinin yılın son aylarında yaşandığını söyledi.

Depremlerin ülke olarak herkesi etkilediğini belirten Kurtaran, “Tarihin en zor dönemlerinden biriydi. Acımız büyüktü ama eminiz ki kardeşlik duygularımız, inancımız, yardımlaşma ve dayanışma ruhumuz yok oldu.” Bu felaketten daha büyük bir felaket. Sadece Türkiye değil, tüm dünya tüm duygularıyla katıldı. Tek yürek, tek nefes.” “biz olduk” dedi.

Kurtaran, depremin ardından hızla bölgeye indiklerini anlatarak, vakfın faaliyetlerine ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Deprem mağdurlarımıza yaralarının iyileşip ihtiyaçlarının karşılandığı güne kadar aşevlerimizle destek olduk, 3 milyonu aşkın kardeşlerimize sıcak yemek ikramında bulunduk. Aşevlerimizin yanı sıra temel ihtiyaçlar gibi temel ihtiyaçlar da karşılandı. yakacak, ocak, elbise, battaniye, hijyen malzemeleri, bebek bezi ve bebek maması mevcut.” Lojistik merkezler oluşturduk. Ayrıca sağlık kabinleri oluşturduk ve gönüllü doktorlarımız depremzede kardeşlerimize hafif sağlık hizmeti verdi.”

Kurtaran, deprem sonrasında arama kurtarma çalışmalarının önemini daha iyi anladıklarını, 2024 yılında AFAD’dan eğitim alan 20’ye yakın ekiple her türlü afete hazırlıklı olacaklarını belirtti.

Yurt içi ve yurt dışı yardım

Kurban Bayramı için yaptıkları çalışmalara değinen Kurtaran, şöyle konuştu:

“Ortak faaliyet yürüttüğümüz kurumlarla 4 kıtada 23 ülkede kurban faaliyetleri gerçekleştirdik. Toplam 21 bin 494 adet hisse keserek 143 bini 750 bin kişiye 450 ton kurban eti ulaştırdık. 293 aile faydalandı. Umut Kervanı olarak yurt içinde gıda, giyim ve nakdi yardımda bulunduk. 120 bin 632 haneye 67 milyon 510 bin liralık destek sağladık. Yurt dışında 37 milyon 672 bin liralık yardım faaliyeti gerçekleştirdik Filistin, Yemen ve Suriye başta olmak üzere birçok ülkede 1 milyonu aşkın insana toplamda 105 milyon 183 bin lira değerinde insani yardım ulaştırdık.”

Kurtaran, Gazze’de insani yardım faaliyetlerini aralıksız sürdürdüklerinin altını çizerek, “Gazze’de kurduğumuz ikmal noktalarıyla kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Onbinlerce kişiye sıcak yemek ulaştırıyoruz. İnşallah başaracağız. Yakında ateşkesi göreceksiniz. Sonrasında birçok insan Gazze’nin toparlanmasına yardım edecek.” “Bir projemiz var.” İfadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu