Haber

Mutlu yuvalar, mutlu yarınlar

YOZGAT (İGFA) – Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde daha önce anaokulu olmadığı için çalışan anneler ya da sosyal hayata katılmak isteyenler çocuklarına bakacak kimse bulamıyordu. “Happy Kindergarten Happy Tomorrows” projesi sayesinde bu anneler hem çocuklarına hem de kendilerine zaman ayırıp sosyoekonomik hayatlarını iyileştirme fırsatı buldular.

ORAN Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci, Keyifli Gelecekler İçin Memnun Fidanlık; “Projenin amacı sadece annelerin iş hayatına katılımını sağlamak değil, aynı zamanda çocuklara gelişimlerine uygun bir ortam sağlayarak öğrenme, özdenetim ve isteklilik gibi beceriler kazandırmaktır. Proje sayesinde Boğazlıyan ilçesinde 7 derslikli ve 140 öğrencili anaokulu açıldı. Bu kreş, ilçedeki yaşam kalitesini artırmanın yanı sıra, çocuklarının eğitiminde kullanılan farklı yöntemleri tanıtarak velilerin yeteneklerini ortaya çıkarmalarına da yardımcı oldu.” Söz konusu.

2023 yılı bedelleri ile projeye 3,5 milyon liranın üzerinde kaynak sağlandığını vurgulayan Kilci, “Projenin toplam bütçesi 6 milyon TL’ye yakın, geri kalanı Boğazlıyan Belediyesi tarafından karşılanıyor. toplam 127 öğrenci yararlanıyor, 18 kişiye sürekli istihdam sağlanıyor.” terimleri kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu