Ekonomi

Lisanslı depolara yeni karar

Ticaret Bakanlığınca hazırlanmıştır. “Tarım Ürünlerinin Lisanslı Depoculuğuna İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, bürokratik süreçlerin azaltılması amacıyla lisanslı depo işletmelerine faaliyet izni verilmesi aşamasında istenen bazı belgeler ilk başvuruda alınmayacak.

Tarifenin yürürlüğe girdiği tarihten önce depoda bulunan eserler için yeni tarife tarihi itibarıyla yeni fiyat tarifesi uygulanacaktır. Toprak Ürünleri Ofisi Genel Müdürlüğü (TMO) lisanslı depolarında saklanan ürünlere ilişkin tahakkuk eden ardiye bedelleri, Genel Müdürlük tarafından lisanslı depo işletmelerine aylık periyotlarla ödenecek. Prosedür ve asılları Ticaret Bakanlığı internet sitesinde yayımlandığı andan itibaren ödemeler yapılmaya başlanacak.

Bu yılın Ocak ayında onaylanan lisanslı depo fiyat tarifesi, bugünden itibaren lisanslı depolardaki tüm işlerde geçerli olacak.

Lisanslı depo işletmesi, Borsa mevzuatı çerçevesinde vadeli sözleşmelerde ürün teslim yükümlülüğünü yerine getirme, ürün dağıtım ve teslim noktası olma misyonunu üstlenebilecektir. Buna ilişkin hususlar ile Borsanın ve lisanslı depo işletmesinin hak ve yükümlülükleri, Borsa ile lisanslı depo işletmesi arasında yapılacak sözleşme ile belirlenecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu