Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan faiz politikasına müdahale ederse ne yapacak? Erkan tavrını gösterdi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na Mehmet Şimşek’in atanmasıyla Merkez Bankası Başkanı olarak atanan Hafize Gaye Erkan, bugün yılın 3. Enflasyon Raporu’nu açıkladı. Yeni döneme ilişkin önemli mesajlar veren Erkan, Merkez Bankası’nın bağımsızlığının ve alınan kararların siyasi otoriteden bağımsız olacağını vurguladı.

2 AYDA 900 TABAN PUAN ARTIŞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni dönemde faiz politikasına müdahale edip etmeyeceği uzun süredir tartışılıyor. Yaklaşık 2 ay önce başkanlık koltuğuna oturan Erkan, politika faizinde sert hamleler yaptı. OyDaha önce yüzde 8,5 olan faiz, yeni yönetimle birlikte Haziran’da yüzde 15’e, Temmuz’da ise yüzde 17,5’e çıktı.

“AKSİ DÜŞÜNMÜYORUM”

Erkan, bugün açıkladığı yılın 3. Enflasyon Raporu’nun ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Merkez Bankası’nın bağımsız olup olmadığına da değinen Erkan, “TCMB tamamen bağımsız bir kurum. Atacağımız adımlar veri odaklı ve şeffaf olacak. Aksi düşünülemez. Zaten PPK’da bir değişiklik var. belli oluyor” dedi Erkan bu mesajıyla alınan kararların siyasi otoriteden bağımsız olacağını belirtti.

YÜKSEK İLGİYE KARŞI ERDOĞAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faiz karşısındaki tutumu kamuoyu tarafından net bir şekilde bilinmektedir. “Faiz sonuç, sebep enflasyon” tezini savunan Erdoğan, uzun süredir yüksek faize karşı çıkıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu