Haber

Arts Magazine YouTube’u protesto ediyor

İSTANBUL (İGFA)– Arts Magazine, YouTube kanallarında kamu yararına olan görselleri nedeniyle AdSense politikasına atıfta bulunarak Youtube Politikaları tarafından aylardır engellenmelerini eleştirdi.

Sebebin siyasetin yanlış anlaşılması olduğunun farkındayız ancak şirket bunu tüm bağlantı kanallarında açıklamamıza rağmen sesimizi duyuramadığımız için konuyu kamuoyu ile paylaşma gereği gördüklerini belirterek şu görüşlere yer verdi: yaptığı açıklamada:

“YouTube reklam hesabımızın askıya alınma sebebini AdSense politikasına atıfta bulunarak açıklıyor. Esasen yapılan tek açıklama bu. Yeniden kullanılan içerik politikasını incelediğinizde AdSense politikası olduğunu tespit etmeniz çok zor olmayacak, çünkü YouTube, AdSense program politikalarına uyma başlığını açıkça ifade etmektedir.

Yeniden kullanılan içerik, değerli orijinal yorumlar veya eğitici değer katmadan başka bir kullanıcının içeriğini yeniden kullanan kanalları ifade eder. Bu politika, AdSense program politikalarının Search Console bölümünden alınmıştır. bu politika Youtubeiçerik oluşturucular için daha uygun bir bağlamda açıkladık.

Bu politika, kanalınızın tamamı için geçerlidir. Başka bir deyişle, yönergelerimizi ihlal eden çok sayıda görüntülemeye sahipseniz kanalınızın tamamı için para kazanma kapatılabilir.

ADSENSE POLİTİKASININ İHLALİ OLDUĞU DURUMUNDA ADSENSE PANEL NEDEN UYARI VERMIYOR?

AdSense Politika İhlalleri için standart olarak AdSense Panelde Politika Merkezi bulunur ve AdSense Politikalarını ihlal eden sayfalar bu merkezde toplanır, kusurun nedeni ve analizi açıklanır. AdSense panelinin bile farkında olmadığı bir politika ihlali varsa mutlaka bize anlatılmalıdır.

YouTube politikalarını inceleyen ekip, tüm açık iletişim kaynaklarını denememize ve bu konudaki hataları mümkün olan her şekilde açıklamamıza, ajans sözleşmelerinden yayınladığımız kanallara, hatta e-postalarımıza kadar tüm ticari sırlarımızı şeffaf bir şekilde iletmemize rağmen herhangi bir açıklama yapmadı. bu kararı benimsemiş ve tek açıklamanın Görselleri Kullanma Hakkınız olduğunu belirtmiştir. Anlıyoruz diyerek belgelerin doğruluğunu açıkça kabul ederken, bu askıya almanın gerekçesi için herhangi bir analiz sunulmadı.

Ağustos 2021’de başladığımız hatta devam eden Art’s Magazine İş Ortaklığı için daha önce onaylanan ve kısa bir süre sonra askıya alınan İş Ortaklığı programı için değişen bir politika olmamasına rağmen yaptığımız açıklama yapma zahmetine bile girmemek bizi bu açıklamayı yapmaya zorladı.

YOUTUBE DERHAL KULLANILAN İÇERİKLERİN POLİTİKASINI İNCELEMELİ VE BASIN SİTELERİNİ GÖZ ÖNÜNE ALMAMALIDIR.

• Özgür basın, tanınan kişileri seçmek zorunda değildir. Basın sadece haber verir.
• Görsellerde istenen kriterler haber görselleri için geçerli olamaz. Bir kaza veya basın toplantısı Her basın tarafından ücretsiz olarak yayınlandı . Bunu kesmek, açıklamayı bağlamın dışına çıkarabilir. Bu nedenle, bir açıklama yayınlarsak, tüm mesajı kesintiye uğratmadan ve derlemeden iletiriz.
• Haber ajansları ile yaptığımız anlaşmalar görselleri kullanma lisansı veriyor ve özgürce yayınlayabiliyoruz.
• Bazı medya organları bir haber yaptı diye diğer medya kuruluşlarını görmezden gelmek, Yeniden Kullanılmış İçerik olarak damgalayarak reklam gelirlerini azaltmak, doğal tekelleşmeye zemin hazırlar.

Eşitlik adalete dayalı olmalıdır. Ana akım medyanın yayınladığı görüntülerin tarafımızca da yayınlanıyor olması topluma bilgi edinme özgürlüğü hakkı vermektedir. Kamu yararına olan görüntülere yönelik böyle bir yaptırım, Özgür Basın’a zarar verdiği gibi, basın kanununu da ihlal etmekte ve Haksız Rekabet ortamı yaratmaktadır.

Google’ın bu bahiste ne kadar hassas olduğunu biliyoruz. AdSense İşleri Uzmanı olarak, siyaset tarafından herkes eşit ve adil bir şekilde korunurken, bu prosedürel konuların gözden kaçmasını önlemek istiyoruz.

YouTube gibi şirketlerin Dijital Ayak İzinizi takip ettiğini biliyoruz ve şimdi SESİMİZİ DUYMANIZI İSTİYORUZ”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu