Yaşam

Vedat Milor’dan Kızılay paylaşımı: Vedat Milor A.Ş. adında bir şirket kurabilirim.

Maraş depremlerinin üçüncü gününde Kızılay’ın deposundaki çadırları bölgeye göndermediği, Haluk Levent’in kurduğu Ahbap Derneği’ne ve isteyen Türk Eczacılar Birliği’ne sattığı ortaya çıktı. Bölgede sahra eczaneleri kurmak. Kızılay Lideri Kerem Kınık, “Dostumla olan ticari ilişki Kızılay ile değil, Kızılay’ın iştiraki olan Kızılay Lojistik firması ile geliştirildi” dedi.

Kınık’ın açıklamasının gündem olmasının ardından gastronomi yazarı ve yemek eleştirmeni Vedat Milor, bireysel Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. Milor, “Bir restoran eleştirmeni olarak restoranlardan hiç para almadım. Hesabımı ödedim. Ancak Vedat Milor A.Ş diye bir şirket kurabildim. Böylece hem reklam parası kazanabildim hem de bağımsız oyuncu rolünü oynayabildim. ‘O reklamı ben yapmadım, şirket yaptı’ diyerek eleştirmen. !!” sözlerini kullandı.

Milor, daha önceki paylaşımında, “Kurulma amacı afet anında çadır satmak olan bu kurum, ileride üretilecek çadırların kumaşına para toplamak amacıyla kurulduğunda devlet çaresiz gösterilmiyor. … Ama birileri onu herhangi bir nedenle eleştirdiğinde, devlet zayıf gösteriliyor”.

Ne oldu?

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, Maraş merkezli depremlerin ardından Kızılay’ın depremin üçüncü gününde Ahbap Derneği’ne 46 milyon liraya çadır sattığını yazdı.

Ahbap Derneği, Kızılay’ın kendilerine çadır sattığı tezlerle ilgili de bir açıklama yayınlayarak, “Arkadaşlarımız Kızılay’ın iştiraki olan Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş. ile görüştüler. Hemen çadırların sözleşmesini imzaladık. 2050 çadır olduğunu öğrendik ve ertesi sabah 2050 çadır kuruldu. Deprem bölgesine gönderdik” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu