Haber

Uzman, Lüleburgaz’da satılmak istenen Pancar Reis için noktayı koydu.

Lüleburgaz’da tüm itirazlara ve toplanan imzalara rağmen Cumhurbaşkanlığı kararıyla imar planı değiştirilerek satışa çıkarılan Pancar İşletme Şefi ile ilgili bilirkişi raporu açıklandı. Bilirkişi, açıklanan raporda, söz konusu kararın şehircilik ilkelerine, planlama tekniklerine, imar mevzuatına ve kamu yararına uygun olmadığını belirledi. Bilirkişinin yaptığı tespit yargılama sürecinde önemli rol oynarken, Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda konuyla ilgili basın açıklaması yapıldı. Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Lüleburgaz Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ile sürecin başından beri sürece destek veren Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu’nun tüm bileşenleri ile birlikte katıldı.

“UZUN YILLARDIR HİZMET VERİYORDU”

Konuyla ilgili basın açıklamasında konuşan Lider Gerenli, Şeker Fabrikaları A.Ş. Lüleburgaz Belediyesi tarafından yapılan imar planlarında uzun yıllar “belediye hizmet alanı” olarak düzenlenen Pancar Reisliği’nin adına kayıtlı arazisinin, Cumhurbaşkanlığı kararıyla “yerleşim alanı”na dönüştürüldüğünü hatırlattı. Lüleburgaz Belediyesi ise bu duruma karşı dava açtı. Gerenli, Danıştay’daki dava kapsamında 1 Temmuz’da bölgede keşif yapıldığının ve bilirkişi raporunun 13 Ocak’ta Lüleburgaz Belediyesi’ne bildirildiğinin altını çizdi.

“UZMAN RAPORU NET”

Başkan Gerenli, bilirkişi raporunda varılan tespitlerin oldukça net olduğunu belirtti. Önder Gerenli konuşmasına şöyle devam etti: “Bilirkişi heyeti raporunda, Pancar Şirketi alanını yerleşim alanına çeviren imar planı değişikliğine neden olan 05.04.2021 tarih ve 3775 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararının değiştirilerek yerleşim alanına çevrildiği bildirildi. 09.04.2021 tarih ve 6147 sayılı Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın belediye hizmet alanı işlevi ve süreci.’… sosyal altyapı alanı (belediye hizmet alanı) işlevli parsel yerleşim alanı olarak getirildi plan sınırları içerisinde başka bir alanda sosyal altyapı alanı tahsisi yapılmazken, teknik altyapı etki değerlendirme raporu bulunmamakta ve bu planların öngördüğü konut nüfusu için kentsel, sosyal ve teknik altyapı alanı planlanmadığı tespit edilmiştir. şehircilik ilkelerine, planlama tekniklerine, imar mevzuatına ve kamu yararına uygun olmadığı.

“HAKKIMIZIN GÖSTERGESİ”

Gerenli, bilirkişi raporundaki bulguların Lüleburgaz Belediyesi’nin Lüleburgaz halkı adına açtığı davada ne kadar haklı olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti. Gerenli, “Bilirkişi raporu, davadaki karar ve sürecin hukuken haksız ve keyfi olduğunu, sürecin mevzuata aykırı olduğunu, Lüleburgaz Belediyesi’nin bu alandaki hukuki çabasını ve Lüleburgaz halkının verdiği desteği gösteriyor. yaşadıkları şehre sahip çıkmanın bilinciyle gerçek ve yerindedir. Bunu net bir şekilde göstermektedir” diyerek konuşmasını tamamladı.

“GÖZLERİMİZ HAKLIYDI”

Mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini vurgulayan Başkan Gerenli, sürecin başından bu yana verdikleri destek için Lüleburgaz halkına da teşekkür etti. Başkan Gerenli, “İmar planı değiştirilerek satışa çıkarılan Pancar İşletme Amirliği davasında, itirazlarımıza rağmen bilirkişi raporunda kararın kamu yararına uygun olmadığı belirtilmiş ve bir kez daha karara bağlanmıştı. haklı olduğumuzu ortaya çıkardı.

“LULEBURGAZ HALKININ HAKLARI İADE EDİLDİ”

Öte yandan sürece başından beri destek veren Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu adına konuşan aktivist Hakan Dedeoğlu, daha önceki kararlarla Lüleburgaz halkının haklarının baypas edildiğini belirtti. Başkan Gerenli’ye, belediye meclis üyelerine ve Lüleburgaz halkına ortaya koydukları mücadele için teşekkür eden Dedeoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: Bilim. Lüleburgaz halkı baypas edildi. Halkın hakları iade edildi. Bir an önce bu konudaki nihai kararı bekliyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu