Haber

UEDAŞ hızır gibi! 7/24 anında vatandaşın yanında

FERHAT ŞAHİN – ONUR ULUFER

BURSA (İGFA) – UEDAŞ, kesintisiz güç için 7/24 nöbet tutuyor. UEDAŞ, 4 vilayette toplam 50 bin kilometre güç dağıtım sınırıyla 25 bin trafo üzerinden 3.3 milyon abonesine 24 saat ve kesintisiz güç dağıtıyor.

ARIZALARA 7 DAKİKADA MÜDAHALE

İGF Haber Ajansı’nın takip ettiği saha çalışmalarında, Osmangazi ilçesine bağlı Emek ve Geçit mahallelerinden gelen arıza ihbarlarını pahalandıran UEDAŞ takımları, arıza mahalline7 dakika üzere kısa bir müddette ulaştı. UEDAŞ grupları, elektrik direğindeki arızayı da 10 dakikada çözerek mahalle halkını keyifli etti.

DÜNYANI 1.2 KAT DOLAŞAN ELEKTRİK AĞI

Dünyayı 1.2 kat dolaşan elektrik ağında dijital dönüşüm için yatırımlarını sürdüren UEDAŞ, SCADA sistemi ile elektrik şebekesini uzaktan denetim edebiliyor. Bu sayede elektrik kesintilerinin büyük bir kısmını 5-10 saniye içerisinde giderilirken, tüm şebeke 7/24 uzaktan izlenerek denetimi sağlanıyor.

Yalnızca sokak lambası değil, havai sınır ve yeraltı kablolarına da birebir süratte müdahale eden UEDAŞ, yaptığı bakım çalışmalarıyla da gücünü koruyor.

İŞ SIHHATİ VE GÜVENLİĞİNDE DİJİTAL DÖNEM

İSG’ de proaktif yaklaşım çerçevesinde geliştirilen Saha Denetim Merkezi(SAKOME) ile de takımların iş buyruğuna başlamadan evvel ve bitirdikten sonra aldığı manzaralı teyitlerdeki denetimlerle çalışma ortamı inançlı hale getiriliyor. Sepetli aracın iç ve dışına yerleştirilen kameralar ile saha gruplarının trafikteki seyir durumundan güce müdahalesine kadar tüm anları kayıt altına alınıyor. Bu sayede muhtemel iş kazalarının minimuma düşürülmesi hedefleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu