Ucuz çapa motoru aldığım için sevinirken 9 bin 500 liraya mal oldu.
Ucuz çapa motoru aldığım için sevinirken 9 bin 500 liraydı.
Konya’da ucuz diye internet üzerinden 9 bin 500 liraya çapa motoru siparişi veren bir kişi, ‘yanlış işlem yaptınız tekrar 9 bin 500 lira göndermeniz gerekiyor’ denilince dolandırıldığını anladı ve polise başvurdu.
KONYA Konya’da çapa motoru almak için internette arama yaparken ucuz işçiliğiyle dikkat çeken başka bir siteye yönlendirilen bir kişi, 9 bin 500 lira ödeyerek çapa motoru siparişi verdi. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan şahıs, aynı sitede “Yanlış işlem yaptınız, 9 bin 500 lirayı tekrar göndermeniz gerekiyor” denilince polise başvurdu.
Olay, geçtiğimiz günlerde merkez Selçuklu ilçesine bağlı Yazır Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, çapa motoru almak için internette araştırma yapan 43 yaşındaki Ahmet Tayfur, diğer işlere göre daha uygun fiyatlı olan işi incelemeye başladı. Ahmet Tayfur, incelediği linkteki işin fiyatının uygun olması nedeniyle sitedeki dolandırıcıların ağına takıldı. Dolandırıcıların gönderdiği linkten işin bedelinin tamamının ödenmesi halinde kargonun kendisine gönderileceği bilgisi üzerine Ahmet Tayfur, link üzerinden 9 bin 500 liralık ödemeyi yaptı. Bir süre sonra dolandırıcılar Ahmet Tayfur ile tekrar iletişime geçerek “Yanlış bir işlem yaptınız, 9 bin 500 lirayı tekrar göndermeniz gerekiyor” dedi. Dolandırıldığını anlayan Ahmet Tayfur, karakola giderek şikayetçi oldu.
“Vatandaş ucuz diye tanımadığı kişilerden alışveriş yapmasın”
Dolandırıcıların ağına düşen ve 9 bin 500 lirasını kaybeden Ahmet Tayfur, “Çapa motorunu online alışveriş sitelerinden almak için araştırma yapıyordum. Uygun fiyatlı bir işe rastladım mesaj attım numarasını gönderdi.” .Bu numara üzerinden aradım görüştük anlaştık.Sonra bana link attı.Çapa motorunun anaparası olan 9 bin 500 lirayı bu linkten gönderdim.Sonra iki tarafa da hayır deyip kapattık. 5 dakika sonra aracı sitenin muhasebeden olduğunu söyleyen kişi beni aradı hesabıma geri göndereceklerini söylediler neden böyle bir şey yaptığınızdan şüphelendim parayı gönderdim tekrar neden göndereyim dedim bu şahıslara 5 dakika sonra beni aramalarını söyledim kapattım satıcıyı tekrar aradım durumu anlattım siparişi iptal ediyorum fiyatı iade istiyorum dedim. tamam deyip telefonu kapattım bu alışveriş sitesinin ana müşteri hizmetlerini aradım benden bu linki istediler bu linki kullanmadıklarını ve geçersiz olduğunu söylediler. Sahte müşteri hizmetleri beni tekrar aradı ve paranın bir hafta içinde iade edileceğini söylediler. Tabii o zaman dolandırıldığımı anladım. Vatandaş tanımadığı kişilerden ucuz diye alışveriş yapmasın. Özellikle tanımadıkları kişilerin hesaplarına para gönderirken hesap numarasının satıcı ile aynı olup olmadığına baksınlar” dedi.
“Ürünü almak için hızlı para gönderilmemeli”
Dolandırıcılığa karşı uyarıda bulunan Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği’nde görevli polis memuru Cafer Maraşlı, “Eğer eser çok cazip bir fiyata satışa sunuluyorsa iyice araştırılması gerekiyor. Eseri satın almak için hızlı bir şekilde para gönderilmemeli, bu paralar üçüncü şahısların kullandığı bankalara gönderilmelidir, “Hesap numaraları geçiliyor ve onlara ulaşmak mümkün değil. Kesinlikle güvenli sitelerden alışveriş yapmak gereklidir. Bu sitelerin uydurma olup olmadığını anlamak için internet adreslerine bakmak gerekiyor” dedi.