Ekonomi

Stifel, hisse fiyatlarındaki gerilemenin ardından STAAR Surgical’ı Satın Al’a yükseltti

Pazartesi günü, STAAR Surgical (NASDAQ:STAA) hisse senedi notu bir Stifel analisti tarafından Tut’tan Al’a yükseltildi ve hisse senedi fiyat hedefi de bir önceki hedef olan 30,00$’dan 50,00$’a yükseltildi. Yükseltme, analistin şirketin EVO ürünü için ABD pazar görünümüne ilişkin yakın ve orta vadeli endişeleri hesaba kattığına inandığı, şirketin hisse fiyatındaki kayda değer bir geri çekilme döneminin ardından geldi.

Analist, STAAR Surgical’ın Hold notu ile ilk kapsama alınmasında doktorlardan gelen karışık geri bildirimlerin ve ABD pazarı için ılımlı bir görünümün etkili olduğunu vurguladı. O zamandan bu yana, EVO’nun yerel fırsatlarına yönelik yatırımcı coşkusu azaldı. Şirket için diğer zorluklar arasında daha yavaş ICL büyümesi, baskı altındaki refraktif pazar ve Çin’den gelen rekabet yer alıyor.

Bu olumsuzluklara rağmen analist, 2024 yılı için muhafazakâr bir öngörü ve ABD EVO’su için son zamanlarda yapılan çalışmalara dayanan büyüme göstergeleri de dahil olmak üzere olumlu işaretler görüyor. Analistin düşük değerleme ve yatırımcı duyarlılığı olarak tanımladığı bu faktörler, STAAR Surgical’ın farklılaştırılmış varlığına ve teknolojisine indirimli fiyatlarla yatırım yapma fırsatı sunuyor.

Rapor, özellikle uzun vadeli ABD pazarı inancı ve STAAR Surgical’ın Çinli rakipleriyle rekabet etme kabiliyeti konusunda hala belirsizlikler olsa da, mevcut hisse senedi değerlemesinin onu cazip bir alım haline getirdiğini öne sürüyor. Analist, STAAR Surgical hisselerinin 25$’a düşmeden önce 50$’a ulaşma ihtimalinin daha yüksek olduğu sonucuna vararak notun yükseltilmesine ve fiyat hedefinin artırılmasına neden oldu.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

marmara-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu