Haber

Senegal’de Yolcu Otobüsüne Molotof Kokteylli Saldırı: 2 Ölü

Senegal’in başkenti Dakar’da 7 kişilik bir grubun yolcu otobüsüne molotof kokteylleriyle saldırması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti.

Senegal’in başkenti Dakar’da 7 kişilik toplu yolcu otobüsüne molotofkokteylli saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu otobüste çıkan yangında 2 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı. Senegal İçişleri Bakanı Antoine Felix Abdoulaye Diome, saldırılarla ilgili “Senegallileri taşıyan otobüse molotof kokteyli atmak ne büyük bir suç ne de insanlık dışı bir eylemdir. Jandarma ve itfaiyeden kapüşonlu 7 kişinin ele geçirildiği bilgisini aldık. Saldırganlar ayrıca yolcuların paralarını ve cep telefonlarını da çaldı.” .

Bakan Diome, Senegal’de muhalefet lideri Ousmane Sonko’nun tutuklanmasının ardından ülkedeki protestolar nedeniyle düzenlendiği düşünülen saldırıyla ilgili olarak, saldırının protestolarla ilgili olmadığını belirterek, olayı “terör saldırısı” olarak nitelendirdi. “. Diome, saldırganların en kısa sürede yakalanacağını kaydetti. Yolcu otobüsünün şoförü Abdoulaye Doup, kapüşonlu bir grup gencin otobüsü çevrelediğini ve molotof kokteyli attığını söyledi.

Senegal’de muhalefet lideri Ousmane Sonko’nun gözaltına alınmasıyla ülkede başlayan protestolarda birkaç kez toplu taşıma araçlarına saldırı düzenlendi. Protestolar nedeniyle ülkede 16 kişi öldü. – DAKAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu