Ekonomi

Savunma Sanayii Buluşmaları Toplantısı Tekirdağ’da Yapıldı

Tekirdağ’da “Savunma Sanayii Buluşmaları Toplantısı” gerçekleştirildi.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki toplantıda konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ’ın gayri safi yurtiçi hasılaya katkısı yüzde 1,79 ile 11. sırada yer aldığını söyledi.

Tekirdağ’ın sınai gayri safi milli hasıla içinde yaklaşık yüzde 4’lük sanayi üretimi ile en çok sanayi üretimine sahip 6. il olduğunu belirten Yıldırım, “Bu artış sanayicinin ilimize gösterdiği teveccühten kaynaklanmaktadır. Tekirdağ 3 bin 200 sanayici, 14 OSB, 1 Avrupa Serbest Bölgesi, 3 yeni kurulan sanayi bölgesi, 6 bin 500 civarında sanayide çalışan mühendis sayısı, elektrik ve doğalgaz tüketimi, üretim, ihracat miktarı ve diğer kriterler dikkate alındığında dikkate alındığında ülkemiz sanayi sıralamasında 81 ilin ortasında 5. veya 6. sırada kendine yer bulmaktadır.’ dedi.

Yullirin, Tekirdağ’da savunma sektöründe iş yapma potansiyeline sahip olan yaklaşık 1250 şirket olduğunu ve “Bu şirketlerde, televizyonlarda, buzdolabında, fırın, traktörler, çeşitli makineler, çeşitli makineler, ilaç kesintisinde ve birçok teknoloji işinde çalışanların sayısı, 70, 70, bu konuda, 70, 70 şirketin sayısı. Yıllar önce, bu ve benzer toplantılarla bugün itibariyle yaklaşık 55-60’a ulaştı.

Tekirdağ’da daha fazla firmanın savunma sanayisine üretim yapmasını beklediklerini belirten Yıldırım, savunma sanayii yan sanayi firmalarının yeni anlaşmalar yapmasını sağlamanın gayreti içinde olduklarını kaydetti.

Tekirdağ’da savunma sanayinde iş birliğini kolaylaştırmak için çaba sarf ettiklerini vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

“Savunma Sanayii Başkanlığımızın ilimizde temsilcilik açması için İSO ve OSB’lerimizin girişimlerinin devam ettiğini belirtmek isterim. Toplantımızda yapacağımız yerlileştirme ve millileştirme çalışmaları ve sonrasında atılacak adımlarla savunma sanayimize daha çok iş kazandırılacak. Savunma sanayii sektöründeki ithalatımız azalacak, Firmalarımız işlerini pazarlama imkanına kavuşacak. İlimizin, bölgemizin ve ülkemizin dışa bağımlılığı azalacak.”

Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan ile Tekirdağ Sanayi ve Teknoloji Müdürü Fahrettin Akçal’ın da konuşma yaptığı toplantının ikinci bölümünde savunma sanayi firmaları ve iş adamları arasında ikili görüşmeler gerçekleştirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu