Ekonomi

Rizeli çiftçiler yazın çay, kışın ise mandalina toplayarak geçimini sağlıyor.

Rizeli çiftçiler yazın çay, kışın ise mandalina toplayarak geçimini sağlıyor.

RİZE – Rizeli çiftçi yazın çay, kışın mandalina toplayarak geçimini sağlıyor.

Bir zamanlar Uzakdoğu’dan getirilerek Rize’de yetiştirilen Satsuma türü mandalina, bölgenin iklim koşullarını beğendi. Böylece Rizeliler bahçelerine mandalina ekerek nasibini aldı. Rizeliler yazın çay bahçelerine giriyor, kış mevsimine geçince mandalina hasadı yapıyor. Bu yılki mandalina ağaçlarının hasadı vatandaşları sevindirdi. Hasatın iyi olması nedeniyle bazı vatandaşlar mandalinaları evlerindeki depolarda saklarken, bazıları da satarak gelir elde etti.

“Yazın çay topluyoruz, kışın ise mandalina toplayarak geçimimizi sağlıyoruz.”

Yazın çay, kışın ise mandalina toplayarak geçimlerini sağladıklarını belirten Sema Kutlu, “Bu yıl hasat çok iyiydi. Normalde mandalinalarımız bu zamana kadar kalmazdı ama verim çok olduğu için kaldılar. güzel. Tam bir C vitamini kaynağı. Bol miktarda toplayıp tüketiyoruz. Türkiye’de herkese tavsiye ediliyor.” “Yazın çay topluyoruz, kışın ise mandalina toplayarak geçimimizi sağlıyoruz” dedi.

“Yemek yemeyen kalmadı”

Bu yıl mandalina hasadının çok keyifli geçtiğini vurgulayan Fatma Çakar, “Hasat çok güzel. Hasadımız bu şekilde oldu. Bu sene çok ürünümüz oldu. Yemeyen kalmadı. Herkes yedi.” Bu mandalinayı herkese tavsiye ediyorum. Rize mandalinasının benzeri yok. Suludur. İnce kabuklu, çok kaliteli bir mandalinadır” dedi.

“Bütün hastalıklarına şifa olsun diye bunu yiyeceksin.”

Hastalıklara çare olarak mandalina yiyebileceklerini belirten Cevat Çakar, “Bu yıl verim çok iyi. Rize mandalinasının ünü yayıldı. Karadeniz’de de oluyor bu. Yemesi de çok tatlı. Yemek istersen gel ağaçlardan topla, bütün bu hastalıklara şifa olarak bunu yiyeceksin, çok kolay.” “Hiç kimse kolay kolay hastalanmaz” dedi.

“Bu yıl çok verimli geçiyor”

Bu yıl mandalinanın bol olduğunu söyleyen Hatice Kutlu, “Bu yılki gibi mandalina görmemiştim. Mandalinamız çok güzel. Bu aya geldik ama hala dallarda mandalina var. Bu yıl mandalina çok güzel.” Çok verimli oldu. Gelenlere ücretsiz olarak hediye ediyoruz.”

kozlu-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu