Yaşam

Öğrenci-akademik işbirliğiyle yerli ve milli kök hücre tedavi ürünleri geliştirilecek.

Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Kök Hücre Anabilim Dalı Doktora öğrencisi Özgün Selim Germiyan, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yiğit Uyanıkgil danışmanlığında yürütülen proje, Ege Üniversitesi’nin TÜBİTAK 1512 BİGG kapsamında desteklenen 6 projesinden biriydi. Programı.

Rektör Prof. Dr., Yiğit Uyanıkgil ve Özgün Selim Germiyan’ı makamında ağırladı. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi’nin öğrenci odaklı hedefi kapsamında öğrenci-öğretim elemanı ortaklığıyla kurulan ve şirketleşmeye kadar giden bu başarı öyküsünü takdirle karşılıyorum. Üniversitemizin zengin akademik ortamının ve öğrencilerimize sunduğumuz araştırma olanaklarının bu kadar güzel sonuçlar vermesi bizi çok mutlu ediyor. Öğrencimiz Özgün Selim Germiyan ve danışmanı Prof. Dr. “Yiğit Uyanıkgil’i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Proje hakkında bilgi veren Prof. Dr. Yiğit Uyanıkgil, “Ege Üniversitesi’nin TÜBİTAK 1512 BİGG kapsamında desteklenen 6 projesinden biri olan projemiz aynı zamanda bu altı proje arasında tek öğrenci projesidir. Proje kapsamında öğrencimiz Özgün Selim Germiyan ile birlikte EBİLTEM bünyesinde teknopark şirketi kurduk. Şirket kurulmadan önce 1 adet başvuru yaptığımız, 1 adet de başvuru aşamasında olan patentimiz vardı. Kurduğumuz şirketin temel amacı kök hücre temelli tedavilerde yerli ve milli ürünler geliştirerek vatandaşlarımızın hak ettikleri yaşam kalitesine ulaşmalarına katkıda bulunmaktır. Üniversitemizde yarattığı akademik barış ortamı ve desteklerden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. “Necdet Budak’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu