Lastik Köftesi tarifi! MasterChef Lastik Şiş Köfte nasıl yapılır?
Köfte severlerin mutlaka denemesi gereken bir tarif olan Lastik Köfte, ağızda eriyen kıvamıyla özel bir lezzet seçeneği olarak öne çıkıyor. Peki Lastik Köftesi nasıl yapılır? Lastik Köftesi Nedir? Lastik Köfte nasıl yapılır, Lastik Köfte yaparken nelere dikkat edilmelidir? MasterChef’te Lastik Köftesi yapıldı, klasik Lastik Köftesi evde yapıldı! İşte en güzel Lastik Köftesi!
LASTİK KÖFTESİ TARİFİ!
Tire’ye özgü lezzetlerden biridir. Dana kıymasından hazırlanır. Tire kebabı olarak da adlandırılan Tire şiş köftesi; Dananın özel yerlerinden alınan etin iki kez yoğrulup bir gece buzdolabında dinlendirilmesi, ardından üçüncü kez tekrar parçalanması, ardından sadece tuzla yoğrularak köfte şeklinde sarılmasıyla hazırlanır. özel yapılmış çelik şişlerde. Odun ateşinde ızgarada önceden pişirilen şiş köfteleri, şişlerden çıkarılarak daha sonra kullanılmak üzere tekrar dinlendirilir. Servis yapmadan önce taze domatesler doğranır, yağsız kendi suyuyla bir tavada kısık ateşte karıştırılır ve ezilerek sos hazırlanır. Başka bir bakır tavada tereyağında kızartılan köfteler servis tabağına alınır. Domates sosu ve kıyılmış maydanozla servis yapın. Yine Tire’de hazırlanan koyun yoğurduyla birlikte tüketilmesi tavsiye edilir. İzmir ya da Tire’deki kebapçılarda tadabileceğiniz Tire şiş köfte, artık ön pişirmeden sonra dondurularak Türkiye’nin her yerine pazarlanabiliyor ve bu sayede evinizde de kolaylıkla hazırlanabiliyor.