Haber

Kılıçdaroğlu: Hiçbir ailenin suyu, elektriği, doğalgazı asla kesilmeyecek

Kırıkkale’de düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanlığı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Biz iktidara geldiğimizde Aile Destek Sigortası ile hiçbir yoksul ailenin çocuğu aç, açıkta kalmayacak. Hiçbir ailenin suyu, elektriği, suyu olmayacak.” doğalgaz kesildi.”

Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırıkkale’de düzenlediği mitingde vatandaşlara seslendi. Kırıkkale’de Makine ve Kimya Sanayisinde çeşitli sorunların olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, yatırımlarla sorunların çözüleceğini ve Kırıkkale’nin bir savunma sanayi üssü haline getirileceğini ifade etti.

“Her kadının sahibi sosyal devlet olacaktır”

Tüm taşeron personelin takıma alınacağını belirten Kılıçdaroğlu, “Devlet taşeron mu çalıştırıyor? Devlet takımlarla işçi çalıştırıyor. Bir de hocalar arasında fark var. Takım yok, sözleşme yok, fiyat yok. ,fiyat yok hoca hoca.Kimisi 500 lira,kimisi bin lira,kimisi 3 bin lira.İşi birebir yapıyorlar.Birisine niye az veriyorsunuz,çocuğumuzu okutuyorlar. Ben bu ülkeye adaleti getireceğim Maaşta adalet olacak Kadınları yok sayıyorlar Yok saydıkları kadınlar ‘Seni başkan yapacaklar’ diyorlar Hanımlara güveniyorum En çok size hakaret ettiler. bu ülkede evsiz yok Her kadının sahibi sosyal devlet olacaktır. Sana bir sözüm var.”

“Yemek kutusu uygulamasını da kaldıracağım”

Kılıçdaroğlu, “Aile Destek Sigortasını getireceğim. Göreceksiniz, hiçbir çocuğun aç yatmayacağı bir Türkiye inşa edeceğim. Beslenme çantası uygulamasını da kaldıracağım. Anne kalkıp ‘Ne koyayım’ diyor. Çanta para yok’ diyerek çocuğunu okula gönderirken “Ben çocuğumu okula gönderiyorum ama ‘Çocuğumu okula gönderiyorum ama çantasına koyacak bir şey bulabilir miyim’ diye düşünmeyeceksiniz. . Sosyal devlet bütün çocukları besleyecek” dedi.

“Kemal Bey onlara da sahip çıkacak, Esnaf Bakanlığı’nı kuracağız”

Esnafın da zor durumda olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Merhum Özal esnafı için ‘orta direk’ kederdir. Orta direk kalmadı, esnafı mahvettiler. Herkes icralık. Esnaf ‘Biz’ diyorlar. evsizler.’ Kemal Bey bunlara sahip çıkacak, biz de Esnaf Bakanlığı’nı kuracağız. Orta direk ne kadar güçlüyse devlet de o kadar güçlü olur” dedi.

“Hiçbir ailenin suyu, elektriği, doğalgazı asla kesilmeyecek”

Aile Yardım Sigortası ile ihtiyaç sahibi ailelere destek olunacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, “İktidara geldiğimizde Allah nasip ederse Aile Yardımı Sigortası ile hiçbir yoksul ailenin çocuğu aç, açıkta bırakılmayacak. Hiçbir ailenin suyu, elektrik, doğalgaz asla kesilmez.Bu ülkede yoksulluk, yoksulluk varsa sorumlu fakirler değil, devleti yönetenlerdir. Ne yaptıklarını biliyoruz. Senden tek isteğim sandığa gidip oy kullanman, demokratik yollardan birlikte yetkiyi değiştirelim. Bundan bıktık” dedi.

“Türkiye’yi gün yüzüne çıkaracağız”

85 milyon kişiye ayrım gözetmeksizin hizmet vereceklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Türkiye zengin bir ülke onu yiyemediler. Geleceğiz, Türkiye’yi gün yüzüne çıkaracağız. Bizim kitabımızda ayrımcılık yok. İnsan insandır.” , başımın üstünde yerleri var.Benim görevim 85 milyona hizmet etmektir.” ifadesini kullandı.

“Devletimizi de destekliyoruz, devletimizi de seviyoruz”

Kılıçdaroğlu konuşmasına “İki kırmızı çizgimiz vardır; bayrağımız ve vatanımız” diyerek devam etti. fabrika kuruldu. Eskişehir’de ikinci bir uçak fabrikası kuruldu. Bunları kim yaptı, biz yaptık. Kendi ülkemiz için yaptık. 1921’de diyorum. 1940’larda Türkiye dünyaya uçak ithal eden 5 ülkeden biriydi. Şimdi ‘savunma sanayisine karşısınız’ diyorlar ‘Aklınızı ekmek peynirle mi yediniz? Savunma sanayi milli sorun mu, parti sorunu mu? dedi.

“Devletimizi de destekliyoruz, devletimizi de seviyoruz”

Devletin her zaman yanında olduklarını anlatan Kılıçdaroğlu, “Milli eğitim ve milli savunma iç meseledir. Bize ‘Terör örgütünün adını niye söylemiyorsunuz’ diyorlar. Cahillik o kadar çok ki herkes adını söylesin diye terör yapıyorlar Milli Savunma Bakanlığı Genelkurmay Başkanının sitesine gir bölücü terör örgütü diyor biz de devletimizin yanındayız seviyoruz seviyoruz Devletimiz, biz aynı şeyi söylüyoruz, bölücü terör örgütü diyoruz. Kime “Teröre zemin hazırlayana, terörden yana olana, hakim ve savcıları teröristlerin ayağına getirene, Allah lanet etsin. şehitlere ‘kafa’ diyen” dedi. – KIRIKKALE

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu