Haber

İzmirli esnaf CHP’ye isyan etti: Benden daha fazla oy alamazlar

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin projesi kapsamında Kemeraltı’ndaki tüm altyapı sınırları etap etap yenileniyor. Çalışmaların yürütüldüğü cadde ve sokaklarda havanın yağışlı olduğu günlerde su birikintileri oluşuyor.

Esnaf, yollar yaya olarak geçilemediği için iş yapamamaktan şikayetçi. Kemeraltı esnafından 55 yaşındaki Yılmaz Akköy, Dr. Faik Muhittin’in Adem Caddesi ile temas halindeki caddelerde 4 aydır altyapı yenileme çalışmaları yapıldığını belirtmesi üzerine Büyükşehir Belediyesi tarafından ödüle layık görüldü.

“YAĞMURLU GÜNLERDE İŞYERLERİMİZİ AÇAMIYORUZ”

Çalışmaların yarım kalması nedeniyle yağmurlu günlerde iş yerlerini açamadıklarını dile getiren Akköy, şunları kaydetti:

“4-5 ay önce burada güzel bir kazı yaptılar. ‘Alt yapı yapacağız’ dediler. ‘Alt yapı yapacağız’ dediler. malını harcadı, ne iş yaptı.”



“BU DURUM HUKUKSUZDUR”

Taksici Duran Demirok, şunları söyledi: Ben bir taksi şoförüyüm, karşıdan karşıya geçemem. Bu şey bir rezalet. Bizden de oy isteyecekler. Arabalar karşıdan karşıya geçemiyor, insanlar nasıl geçecek? Yağmur yağınca yol bu hale geliyor, yağmayınca toza dönüşüyor. Yetkililer bu yolu yapsın” derken, mahalleli esnaf Gökhan Selçuk, “CHP oy vermemizi istiyor ama biz nasıl oy kullanacağız? 3 aydır bu böyle. Verdiğimiz oya yazıklar olsun. benden fazla oy alamazlar’ sözlerini sarf etti.

BİR AN BİTMESİNE İZİN VERİN

38 yıldır bölgede esnaflık yaptığını belirten Nihat Sivritepe, çalışmaların bir an önce tamamlanmasını istediklerini vurguladı. Herkesin şikayetçi olduğunu belirten Sivritepe, ” 4 aydır bu böyle. Her yer çamur ve yağmurdan mahvolmuş durumda. İzmir’in kalbi Koskoca Kemeraltı. Bu pisliğin ve çamurun kaldırılmasını istiyoruz.

Esnaf iş yapamıyor, sokaktan müşteri girmiyor. Çamurdan başka bir şey yok.” Esnaf Halit Akgül, “Her gün toz yutmaktan astım olduk. Bu kadar çile yeter.” söz konusu.

YILIN SONU

Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında Dr. Faik Muhittin Adam Caddesi, 852, 866, 865. Sokaklar ve Veysel Çıkmazı’nda kanalizasyon, yağmur suyu, içme suyu, aydınlatma ve elektrik altyapı sınırları ile yol gövde kaplamalarının yapıldığını bildirdi. tamamlanmış.

Yolların tarihi dokuya uygun olarak granit taşla kaplanacağı belirtilirken, 1. ve 2. etap çalışmalarının yıl sonuna kadar tamamlanmasının planlandığı kaydedildi.

KAYNAK: SABAH

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu