Haber

İsveç’te Irak asıllı bir kişi Kuran’a saldırdı

İsveç’te Irak asıllı Salwan Momika, meclis binası önünde Kur’an-ı Kerim’e saldırı düzenleyerek ülkede İslam dini yasaklanana kadar provokasyonlarına devam edeceğini söyledi.

Geniş polis koruması altında İsveç Parlamentosu önüne gelen Momika, çevredekilerin tepkisine rağmen Kuran’a bastı. İslam’a hakaret içeren sözler söyleyen Momika, Kuran’ı ateşe verdi.

Momika, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Irak’taki Sadr Hareketi’nin lideri Mukteda el-Sadr’ın fotoğraflarını içeren bir kağıtla ayaklarını sildi.

Salwan Najem adlı bir Irak vatandaşı Momika’ya yardım etti.

Bölgede toplanan ve sosyal medyada örgütlenen “Kur’an-ı Kerim Yakmayı Durdurun” adlı grup, Momika ve Necem’e tepki gösterdi. İsveçli aktivistler tarafından kurulan grubun üyeleri, itfaiyecilerin kasklarını takarak “Irkçı eylemi durdurun” sloganları attı.

Göstericilerden biri Momika’yı engellemeye çalıştığında polis sert tepki gösterdi. Polis memurları, göstericiyi gözaltına alarak polis merkezine götürdü.

Provokasyonun ardından zırhlı polis aracıyla olay yerinden ayrılan Momika ve Najem’e 10’u zırhlı 20 polis aracı ve 150’ye yakın polis eşlik etti.

İsveç’te Kur’an-ı Kerim’e yönelik provokasyonlar

Son dönemde İsveç ve Danimarka’da Kuran’a yönelik saldırılar yoğunlaşırken, bu provokasyonlara izin verilmesi tepkiyle karşılanıyor.

Danimarkalı aşırı sağcı siyasetçi ve Katı Yön Partisi Genel Başkanı Rasmus Paludan, 2022 Paskalya tatilinde İsveç’in Malmö, Norköpin, Jönköping kentleri ve başkent Stockholm’de Kur’an-ı Kerim yakma provokasyonlarına devam etti.

Paludan, 21 Ocak’ta Stockholm’deki Türkiye Büyükelçiliği ve 27 Ocak’ta Türkiye’nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim yaktı.

Irak asıllı Salwan Momika, Kurban Bayramı’nın ilk gününe denk gelen 28 Haziran’da Stockholm Camii önünde polis koruması altında Kuran-ı Kerim yaktı.

Momika, 20 Temmuz’da Stockholm’deki Irak Büyükelçiliği önünde, 31 Temmuz’da İsveç parlamentosu önünde polis koruması altında Kuran’ı ve Irak bayrağını çiğnedi.

İran asıllı Bahrami Marjan, 3 Ağustos’ta Stockholm’ün Angbybadet sahilinde polis koruması altında Kur’an-ı Kerim’i yaktı.

haberkadirli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu