Ekonomi

İstanbul’un Mart ayı ajandası belli oldu

Katılımcılara Mart ayında evde en çok ne konuşulduğu soruldu. Katılımcıların %40’ı Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin, %35,2’sinin ekonomik konuların ve %12,8’inin 2023 Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tartışıldığını belirtti.

Seçim gündeminden önce deprem gündemi geldi

Katılımcıların %56,4’ü Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin Türkiye’nin gündeminde olduğundan bahsetmiştir. 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimi yüzde 21,3 ile ikinci, yüzde 16,2 ile ekonomik sorunlar üçüncü sırada yer aldı.

Katılımcıların %35,5’i Mart ayında olası İstanbul depreminin İstanbul’un gündeminde olduğunu belirtti.

Katılımcıların %32,7’si kredi kartı borcunun asgarisini ödeyebiliyor

Kredi kartı kullanıcılarının %49,5’i aylık kredi kartı borcunun tamamını, %32,7’si ise borcunun taban bedelini ödeyebileceğini belirtmiştir. %6,8’i taban fiyat ile tüm borcun ortasında ödeme yapabileceğini, %5,1’i asgari tutarın altında ödeme yapabileceğini, %5,9’u ise borcunu ödeyemeyeceğini belirtmiştir. kredi kartı borcu hiç.

Katılımcıların %36,7’si anlaşamadıklarını belirtti.

Mart ayında katılımcıların %22,2’si bazı ödemeleri yapamadığını ve borçlandığını, %14,4’ü geçinemediğini, %44,1’i zar zor geçindiğini, %19,2’si geçimini sağlayıp para kazanabileceğini belirtti. kenara para. .

İstanbullular hayatından memnun değil

Katılımcılara Mart ayındaki ruh halleri soruldu ve 10 üzerinden puan vermeleri istendi. İstanbulluların ortalama gerginlik düzeyi 7,3 olarak ölçülürken, korku düzeyi 6,9 olarak ölçüldü.

Katılımcılardan 10 üzerinden değerlendirmelerinin istendiği Mart ayında yaşamdan memnuniyet düzeyi 5 olarak belirlenirken, memnuniyet düzeyi 4,7 olarak ölçüldü.

Yaşam doyumlarını düşük gördüklerini belirten katılımcıların %63,9’u ekonomik sorunlar nedeniyle, %21,8’i deprem nedeniyle yaşam doyumlarının azaldığını belirtmişlerdir.

sultandagi-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu