Haber

İsrail’in gece boyunca Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 100’den fazla kişi hayatını kaybetti

Filistin resmi ajansı WAFA’nın haberine göre, bombardıman Gazze’nin orta kesimindeki Derec İlçesi’nde yaşayan Kasım, Hassuna, Zuh ve Shubki ailelerinin kaldığı bir binaya düzenlendi. 50 kişihayatını kaybetti.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin naaşları Şifa ve El-Ehli Baptist hastanelerine götürüldü. Zeytunİsrail’in Sabra ve Sabra mahallelerine yönelik topçu saldırıları sonucu 5 kişi öldü, 10 kişi de yaralandı.

İsrail savaş gemileri ve topçu birlikleri tarafından Tel el-Heva bölgesindeki Şeyh Aclin bölgesinde yaşayan Filistinlilerin evlerine saldırılar düzenlendi.

Gazze Şeridi’nin orta kesimlerinde SevihaBölgede bir evin hedef alınması sonucu hayatını kaybeden 3 kişi ile Burayj ve El-Megazi Mülteci kamplarına düzenlenen saldırılarda hayatını kaybeden 6 kişinin naaşları, Deir Belah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesi’ne getirildi.

Han YunusEvlerinin bombalanması sonucu aralarında çocukların ve kadınların da bulunduğu 30’dan fazla Filistinli hayatını kaybetti.

Mısır sınırına yakın iki konuta ve çoğunluğu yerinden edilmiş yolcuların bulunduğu bir araca düzenlenen hava saldırılarında en az 23 kişi hayatını kaybetti.

Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıların başladığı 7 Ekim’in üzerinden 100 gün geçti ve İsrail saldırıları aralıksız devam ediyor.

7 Ekim’den sonra İsrail’in Gazze’yi işgal etmesi

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, “Filistinlilere ve Mescid-i Aksa başta olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere yanıt verildiği” gerekçesiyle 7 Ekim 2023’te İsrail’e karşı kapsamlı bir saldırı başlattı.

İsrail, 7 Ekim’deki saldırılarda 1.200 İsraillinin öldüğünü, 5.132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında en az 10 bin 300’ü çocuk, 7 bin 100’ü kadın olmak üzere 23 bin 843 Filistinli öldürüldü, 60 bin 317 kişi de yaralandı. Enkaz altında binlerce kişinin öldüğü bildirilirken, insanların sığındığı hastaneler ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı yok ediliyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne yönelik baskınlarının başladığı 7 Ekim’den bu yana 188’i toprak işgali sürecinde olmak üzere 522 askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

24 Kasım 2023’te 4 gün verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan ‘insani mola’da 81 İsrailli ve 240 Filistinli tutuklu karşılıklı olarak serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail binlerce Filistinliyi gözaltına almaya ve hapsetmeye devam etti.

İsrail güçlerinin ve yasadışı Yahudi yerleşimcilerin işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediği baskınlarda 347 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023’ten bu yana devam eden çatışmalarda 28 Lübnanlı sivil, 161 Hizbullah üyesi, 5 İsrailli sivil ve 9 İsrail askeri hayatını kaybetti.

haberseyitgazi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu