Haber

İspanya’da Aşırı Sıcak Sonucu Bir Kişi Hayatını Kaybetti

İspanya’da hafta başından beri etkili olan aşırı sıcaklar nedeniyle bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İspanya’nın güneydoğusundaki Murcia özerk yönetim hükümetine bağlı Sağlık Bakanlığı, bölgede 40 derecenin üzerindeki sıcak havanın 42 yaşındaki Fas vatandaşının ölümüne neden olduğunu açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 18 Temmuz günü öğleden sonra Murcia’nın La Majada semtinde sokakta bayılan kişinin Cartagena şehrinde hastaneye kaldırıldıktan birkaç saat sonra yaşamını yitirdiği belirtildi.

Fas vatandaşı olduğu belirlenen 42 yaşındaki erkek, bu yaz İspanya’da sıcaktan kaynaklanan ilk ölüm vakası olarak kayıtlara geçti.

Bu yaz İspanya’da yaşanan 3. aşırı sıcak hava dalgası sırasında en yüksek ve en düşük sıcaklık rekorları kırıldı.

Ülkenin doğusundaki Girona kentine bağlı Figueres ilçesinde 18 Temmuz’da tespit edilen 45,4 santigrat derece, şimdiye kadarki en sıcak gün olarak kayıtlara geçti.

Ayrıca 18-19 Temmuz tarihleri ​​arasında Balear Adaları ve Valencia bölgelerinde en düşük hava sıcaklığı 28 derecenin altına düşmezken, Malaga’da bu sabah saat 07.00’de sıcaklık 34 derece olarak tespit edilerek rekor veri olarak kaydedildi.

Rekor kıran deniz suyu sıcaklığı

Öte yandan bunaltıcı sıcaklar sadece karada hissedilmezken, İspanya’yı çevreleyen denizlerin kıyılarında rekor sıcaklıklar kaydedildi.

İspanyol Meteoroloji Enstitüsü (AEMET), deniz kıyılarında ortalama su sıcaklığının 24.6 dereceye yükselerek son 83 yılın rekorunu kırarak Balear Adaları ve çevresinde 28 dereceye ulaştığını duyurdu.

Deniz suyu sıcaklıklarının normalin 3-4 derece üzerinde olduğu paylaşıldı.

senkaya-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu