Haber

Görsel tasarımcı Mahir Akkoyun gözaltına alındı

Eleştirel görsel tasarımlar yapan yetenekli Akkoyun, Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlamasıyla İzmir’de tutuklandı. Son olarak Akkoyun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin fotoğraflarının yer aldığı ve “Bu ürün size pahalı mı? Erdoğan sayesinde” yazan etiketleri tasarlamıştı. Marketlerdeki eserlerin üzerine bu etiketleri yapıştıran Akkoyun, fotoğraflarını çekerek sosyal medya hesaplarında paylaştı.

ANKA Haber Ajansı’na konuşan Akkoyun’un avukatı Berfin Kaya, “Gözaltına alınmasının nedeni Twitter’da paylaştığı tasarımlar, şu anda bu tasarımlarla ilgili Cumhurbaşkanı’na hakaretten tutuklu” dedi.

Kaya, “Savcı, halk hazır bulunduğu için adliyeye gidecek.

Mahir Akkoyun daha önce sosyal medya hesabından paylaştığı çeşitli görüntülerle AKP’nin seçim sloganı olan “Türkiye’nin Yüzyılı”nı eleştirmişti.

Muhalefet partilerinden tepki

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Mahir Akkoyun’un gözaltına alınmasına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Kaftancıoğlu, “Gerçeklerin saçmalıkları, saçmalıkları gerçek kılmaya çalıştığı bugün ‘pahalı’ diyenin gözaltına alınması anormal!

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Yetenekli Akkoyun bu sabah hayat pahalılığını eleştiren görüntüler hazırladığı için gözaltına alındı. İktidarı artistik bir dille eleştirmek suç değil zeka örneğidir. Maalesef hayat değerlidir. , adalet ucuzdur!” açıklama yaptı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de, “Uzman Akkoyun bu sabah tasarımları nedeniyle gözaltına alındı. Tehditlerin yıldıramadığı gençlerimizi özgürlüklerine darbe vurarak yıldıramayacaksınız. Zulüm ve baskılarınız yakında son bulacaktır. doğruları söyleyen gençlerimizle tarih yazacağız! Sadece 37 gün kaldı.”

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, “Yaratıcı grafik ve tasarım sizin baskı ve sansürünüze boyun eğmez! Uzman Akkoyun’u serbest bırakın, soğan 7,5 TL, onunla ilgilenin” dedi.

ANKA / AK,ET

Mani olmadan DW Türkçe’ye nasıl ulaşabilirim?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu