Haber

ETÜ Kış Sporları Oyunları’nda büyük başarıya imza attı

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ), Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Kış Sporları Oyunları’nda hem erkeklerde hem de kadınlarda birincilik kupasını kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

10-11 Şubat 2024 tarihlerinde Palandöken Kayak Merkezi’nde düzenlenen Kayak Alp Disiplini ve Snowboard Türkiye Şampiyonası’na 19 üniversiteden 198 sporcu katılırken, ETÜ Alp Disiplini Erkek Takımı sporcuları Bünyamin Çelik, Mahmut Kazanç, Tuğrul Çemlek, Salih Yusuf Kartaltepe ve Muhsin Murat Yarışı Bingül kazandı. Aldıkları sonuçlarla ilk sırayı aldılar.

ETÜ Kayak Alp Disiplini Kadın Takımı sporcuları Sıla Kara, Zerda Tımarlı, Hilal Çelik ve Aliye Zeynep Bingül, Özyeğin Üniversitesi’ni geride bırakarak ETÜ birincilik kupasını kazandı.

Şampiyonada ETÜ Milli Sporcu Sıla Kara Kayak Alp Disiplini bireysel slalom yarışlarında en iyi süreyi elde ederek altın madalyayı alırken, Zerda Tımarlı ise bronz madalyanın sahibi oldu. Alp dev slalom yarışlarında zirvenin ismi değişmedi ve Sıla Kara, ETÜ’ye bir altın madalya daha kazandırdı.

Erkekler Kayak Alp Disiplini bireysel slalom yarışlarında ETÜ Milli Sporcumuz Bünyamin Çelik altın madalya alırken, Mahmut Çok ise üçüncü olarak bronz madalyanın sahibi oldu. Büyük Slalom yarışlarında Bünyamin Çelik gümüş madalya alırken, Salih Yusuf Kartaltepe ise üçüncü olmayı başardı.

Snowboard Türkiye Şampiyonası Büyük Slalom’da yarışan Milli Atlet Ali Armanç Yağan podyumun ikinci adımını atarak ETÜ’ye gümüş madalya getirdi.

ETÜ Rektörü Prof., yarışları yerinde takip etti. Sporcuları tebrik eden Dr. Bülent Çakmak, şunları söyledi: “Palandöken’de üniversitemizi zirvede görmek bizi çok mutlu etti. Sporcularımız büyük fedakarlıklar yaparak bu şampiyonaya katıldılar. Hem bireysel hem de takım olarak çok güzel sonuçlar elde ederek 3.lük elde ettik. Altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya alarak Alp Disiplini Şampiyonası’nı kazandık.” “Takım olarak erkeklerde ve kadınlarda birincilik kupasını kazandık. Bize bu büyük gururu yaşatan başta sporcularımız ve antrenörlerimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. – ERZURUM

habergomec.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu