Haber

Elazığ’da Suç Örgütüne Operasyon: 20 Tutuklama

Polis ekiplerinin Elazığ’da suç örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 35 şüpheliden 20’si tutuklanırken, 10 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Cezaevinde bulunan Ömer Faruk Bulut liderliğindeki suç örgütüne yönelik Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda, şüpheliler ‘örgüt kurmak’ suçundan suçlu bulundu. suç işlemek amacıyla, yağma ve kişiyi özgürlüğünden yoksun bırakmak, genel güvenliği kasten tehlikeye atmak, kasten yaralama. ve mala zarar verme, tehdit ve hakaret” suçlarından “6136 sayılı Kanuna aykırı uyuşturucu üretimi ve ticareti” yaptıkları tespit edildi. Teknik ve fiziki takibin ardından örgüte müdahale eden örgüt yönetici ve üyelerine operasyon düzenlendi. Haksız kazanç elde etmek amacıyla ateşli silahlar kullanarak ilde nüfuz oluşturmak amacıyla yapılan operasyonda 35 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.Yapılan teknik ve fiziki takipte, operasyon tarihinde 11 ruhsatsız tabanca, 13 şarjör ve 67 adet fişek ele geçirildi. tabanca, 8 ruhsatsız av tüfeği ve 28 tüfek fişeği, 19,77 gram kokain, 58 sentetik farmasötik madde, 13 gram esrar ele geçirilirken, bu kapsamda 1 adet hassas terazi ele geçirildiği, ayrıca talimatlara istinaden çok sayıda hareket hazırlığının engellendiği bildirildi. organizasyonun.

Dün İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 35 şüpheliden 20’si tutuklanırken, 10 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. – ELAZIĞ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu