Haber

Dışişleri Bakanı Fidan, ABD’li mevkidaşı Blinken ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, göreve atanmasının ardından ABD’li mevkidaşı Antony Blinken ile ilk kez bir araya geldi.

Ukrayna’yı İyileştirme Konferansı marjında ​​Londra’da orta yollara düşen iki bakan, görüşme öncesi kısa açıklamalarda bulundu. ABD Dışişleri Bakanı Blinken, yeni görevinde yıllardır tanıdığı Fidan ile çalışmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, ABD ile Türkiye’nin “derin” ilişkileri olduğunu söyledi. Blinken, görüşmede yaklaşan NATO zirvesinden İsveç’in NATO üyeliğine, ikili ilişkilerden savunma, enerji ve ekonomi alanlarında iş birliğine kadar pek çok konunun yer aldığını belirtti.

Hakan Fidan, Ukrayna’ya destek için Londra’da bulunduklarını da hatırlatarak, NATO bünyesinde uzun yıllara dayanan ittifak ilişkilerinin ve ikili bağların önemine işaret etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Lideri Joe Biden’ın geçen yıl Madrid’de oluşturduğu stratejik düzenlemeye değinen Fidan, bu sistem çerçevesinde gündemdeki konuların ele alınması ve ikili iş birliğinin daha da geliştirilmesinin yollarını aranmasının amaçlandığını söyledi. .

Konferansın marjında ​​Fidan, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’un yanı sıra Danimarkalı, İtalyan ve Avusturyalı mevkidaşlarıyla bir araya geldi.

DW/BK,BO

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu