Haber

Depremzede: Bölgemizde hayat bitti

KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Hatay’da 20 yakınını kaybeden Metin Durmaz, “Ailemizden 20 kişi öldü. Evlerimiz yıkıldı. Hayatımız felç oldu. Bu sokakta yaşayamıyoruz. . İş yerlerimiz gitti. Burada iş yerim var. İnsanlarımızın çoğu göçük altında, onları gidermeye çalışıyoruz. “Bölgemizde hayat bitti. Hepimiz başka yerlere göç etmeye çalışıyoruz” dedi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde en çok etkilenen illerden biri olan Hatay’da çok sayıda bina yıkıldı, çok sayıda bina da hasar gördü. Bazı sokaklarda çatlaklar oluşurken, kentte elektrik, su ve doğalgaz da kesiliyor. Bölgede 21 bin 200 asker ve polis, 5 binin üzerinde kurtarma timi ve 18 ülkeden ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

‘GÖÇ ETMEYE ÇALIŞIYORUZ’ Depremde ailesinden 20 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Metin Durmaz, onlar için hayatın bittiğini ifade etti. Durmaz, “Ailemizden 20 kişi öldü. Evlerimiz yıkıldı. Hayatımız felç oldu. Bu sokakta yaşayamıyoruz. İş yerlerimiz gitti. Burada iş yerim var. Saat 04.00 sıralarında böyle bir şey oldu. Ne olduğunu anlamadık. Hepimiz ayrıldık. Çocuklarım ve eşim kurtuldu’ dedi. Köpeğim 2 gün mahsur kaldı Depremden sağ kurtulduklarını belirten Metin Üçyıldız, ‘Şans eseri kurtulduk. Böylesine şiddetli bir depremden kurtulmanın mucize olduğunu söylemek daha doğru olur. Köpeğimizle beraberdik, onu mahsur bıraktık, kaçtık. 2 gün mahsur kaldı sonra kurtardık.” ifadesini kullandı.

Ağabeyi, yeğeni ve eniştesinin enkaz altında olduğunu belirten Eda Portakal, depremin 4’üncü gününde evlerinin enkazında arama kurtarma çalışmalarının başladığını bildirdi. Turuncu, ‘Enkaz 4. günü başladı. Buraya kimse gelmiyor. Bunlar atıl kaldı. İnsan boştadır. Burada insan hayatı bu kadar kolay. Abim, yeğenim, amcam içeride. İlk günlerde kendi imkanlarımız ile çalışmaya başladık. İlk gün 13 kişi kendi imkanlarımızla en üst kattan çıkarak kurtuldu. Ama diğer günlerde kimse gelmedi” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu