Çin’in “Matça Çayı Üretim Başkenti”: Jiangkou
Çin’in güneybatısındaki Guizhou eyaletinin derin dağlık arazisinde yer alan Tongren şehrinin Jiangkou ilçesi, çay yetiştirmek için ideal bir ortama sahiptir. Birçok çay üreticisi şirket, burayı “Çin’deki matcha çayı üretiminin başkenti” yapmaya kararlı.
SES (Çince): LIU HAI, Guitea Group genel müdür yardımcısı:
“Buradaki Guitea’daki her çay tarlası Avrupa Birliği ABD ve Japonya’nın organik sertifikasını almak zorundadır. Çay tarlamızda yabancı otlar ilaçlama yapılmadan elle temizlenmektedir.
Bu atölye yıllık 4.000 ton matcha çayı üretimine ve akıllı harmanlama sistemine sahiptir. Bu sistem, standartlaştırılmış çay işleri üretmek için farklı üretim alanlarından ve farklı çeşitlerden çayları harmanlayabilir.
Hammaddeler öğütme atölyesine girecek. Burada çayı yaklaşık 1.300 elekten geçecek şekilde öğütüyoruz. Bu ne anlama gelir? Bu, öğüttüğümüz çay tozunun undan 10 kat daha ince olduğu anlamına gelir. Bu tür çay tozunun emilmesi daha kolaydır. Ayrıca yiyecek-içecek, ilaç, kozmetik ve daha birçok alanda kullanılabilir.
Nihai çalışmalar, tüketici pazarına ulaşmadan önce 500’den fazla güvenlik göstergesi testinden geçmelidir. Daha sonra ürünün iç pazarın yanı sıra Kuzey Amerika ve Avrupa Birliği’ndeki 10’dan fazla ülkeye dağıtımı yapılacak.”
xinhua HaberlerTongren’den bildiren ajans muhabirleri.(XHTV)