Haber

Bakan Özhaseki: Gece gündüz mücadele edeceğiz yaraları saracağız

Bakan Özhaseki: Gece gündüz mücadele edeceğiz yaraları saracağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraş’ta yaşanan sarsıntılarla ilgili, “Seçim sonrası birkaç saniye bile vaktimiz yok. Gece gündüz mücadele edeceğiz, inşallah yaralarımızı saracağız. “

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki göreve geldikten sonra bakanlığa bağlı tüm kurum ve kuruluşlarla ayrı ayrı toplantılar yaptı. Çalışmalara ilişkin brifingler almaya devam eden Özhaseki, Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerle ilgili açıklamalarda bulunarak, “Yüzyılın depremi deniyor ama bir de ‘binyılın depremi’ ile karşı karşıyayız. ‘ bin yıllık Anadolu uygarlığımızda rastlayabileceğimiz.Çünkü 11 ili,onlarca ilçeyi,yüzlerce köyü ilgilendiriyor.Yıkım ve hasar için farklı rakamlar verilse de yaklaşık 850 binden oluşan bağımsız birliklerden oluşuyor. 680.000 konut, 170.000’e yakın tek katlı dükkân, iş yeri, ahır gibi birimlerin yeniden yapılması gerekiyor.Öte yandan bu işlerin planlanması yani zemin etütleri yapılarak binaların sağlam yerlere taşınması, daha kimlikli yapılar oluşturmak için yeni projeler geliştirmek, mülkiyet sorunlarını çözmek, ihale edip işe başlamak ve finansmanını sağlamak… Her zamanki zaman olsaydı, birkaç yıl sürecek uzun çalışmalar olurdu ama biz bu kadar bekleyecek vaktin yok.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda kamuoyuna vaatlerde bulunduğunu hatırlatan Bakan Özhaseki, “Cumhurbaşkanımızın sözlerini aynen kabul ediyoruz. Bu konuda da çok hızlı hareket ediyoruz. 300 binin üzerinde bağımsız birim inşallah, Hatta 1 yıl içinde kalanları teslim edeceğiz dedik.Aslında kalanlarla ilgili çalışmalar devam ediyor.Önümüzdeki günlerde o çalışmalar içerisinde alternatif olarak hak sahiplerine sunabileceğimiz yeni teklifler de geliştireceğiz. .İnşallah verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz.Seçimden sonra bir kaç saniye bile vaktimiz yok.Bir taraftan şehircilikte kadim bir medeniyetin mirasçılarıyız.Olması gereken o güzel işleri yapacağız. Şehirlerimizde daha nitelikli ve yapılmaya devam ediyor” dedi.

Ayrıca çevre açısından da uzun ve önemli çalışmalara imza atacaklarını söyleyen Özhaseki, “Sıfır Atık ile başlayan ve bunun dışında devam eden birçok çalışmayı daha görünür ve görünür hale getirerek, bunları Türkiye’de çözmenin yollarını arayacağız. en aktif şekilde, hayata iyi bir şekilde girmiş olacaklar.” Brifinglerimize devam ediyoruz. Allah iyi niyetle çalışan herkesin yardımcısı olsun. Çabalarımızı sürdüreceğiz inşallah” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu