Haber

2023 DGS SONUÇLARI! DGS sonuçları ne zaman ve saat kaçta açıklanacak? Dikey Geçiş Sınavı sonuçları açıklandı mı?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayınlanan 2023 DGS sınav takviminin ardından sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu. Dört yıllık bir üniversiteye yatay geçiş yapmak isteyen adayların Dikey Geçiş Sınavı’nın ne zaman açıklanacağı araştırılıyor. Binlerce öğrencinin girdiği DGS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. Dikey Geçiş Sınavı ÖSYM tarafından 11 Temmuz’da yapıldı. Önlisans eğitimini tamamlayan öğrencilerin eğitimlerini dört yılda tamamlamak için girdikleri DGS’nin sonucu büyük önem taşıyor. Peki DGS sonuçları ne zaman ve saat kaçta açıklanacak? Dikey Geçiş Sınavı sonuçları açıklandı mı? Detaylar burada…

DGS’DE BARAJ VAR MI?

Dikey Geçiş Sınavında (DGS) herhangi bir eşik yoktur. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 4’e yatay geçiş yaparak iki yıllık meslek yüksekokulu eğitimine devam etmek isteyenler için düzenlenen Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Önlisans Programları Mezunları için Dikey Geçiş Sınavı (2023-DGS) yıllık lisans programları, 464 bin 281 adayın katılımıyla gerçekleştirildi.

DGS PUANI NASIL HESAPLANIR?

DGS puanı, adayların sınav sonuçlarından hesaplanan sözel ve sayısal standart puanları ile ön lisans eğitiminde elde ettikleri akademik not ortalamalarından hesaplanan yüklü önlisans başarı puanlarının (AÖBP) belirli katsayılarla çarpılmasıyla elde edilecek. . Adayların yerleştirilmesinde esas alınacak DGS puanları, adayların sınavlardan aldıkları puanlar ile yüklenen önlisans başarı puanlarından (AÖBP) hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar kullanılarak hesaplanacaktır.

İlgili yüklü önlisans başarı puanı her alan için 0,6 olarak standart iken, sayısal bölüm öğrencilerinin sayısal puanı 3, sözel bölüm öğrencilerinin sözel puanı 0,6, sözel bölüm öğrencilerinin sözel puanı 0,6, sözel bölüm öğrencilerinin sözel puanı 0,6’dır. puanı 3 ve son olarak eşit yük öğrencilerinin sayısal puanıdır. sözel puanlar ise 1.8 ile hesaplanır. DGS Puanı hesaplaması, ÖSYM tarafından yayınlanan kılavuzda yukarıdaki bilgilerle birlikte detaylı bir şekilde anlatılmaktadır.

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

palandoken-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu